Cum rezolvi o situatie de criza in calatoriile de business

Calatoriile tale de afaceri sunt momente importante in cariera ta si pentru compania pe care o reprezinti, iar o situatie de criza, cum ar fi sa ramai fara acte sau sa pierzi un zbor de legatura, iti poate compromite total planurile. Cand te confrunti cu o astfel de situatie in strainatate, consultantul tau de travel e persoana care te poate indruma, de la distanta, asa ca nu ezita sa il suni. El cunoaste toate detaliile calatoriei tale si stie si ce trebuie sa faci.  

Iata patru situatii care iti creeaza probleme in calatoriile tale de afaceri si cum poti iesi din ele:

Photo by geralt on pixabay

Pierzi actele personale sau iti sunt furate
Daca pierzi buletinul, pasaportul sau daca iti sunt furate in timpul unei calatorii in strainatate, unde zilele iti sunt incarcate cu intalniri si discutii importante, va trebui sa mergi la politie si la un oficiu consular. Astfel, pentru ca problema sa fie rezolvata rapid, este important sa iei adresele politiei si oficiului consular de la consultantul tau de travel. El te va indruma spre cea mai apropiata sectie de politie, pentru a anunta pierderea sau disparitia documentelor personale, si iti va spune unde se afla consulatul sau ambasada. In astfel de cazuri, autoritatile consulare elibereaza un titlu de calatorie pentru intoarcerea in tara, valabil 30 de zile, al carui cost este de pana la 65 de euro.

Photo by Andy Beales on Unsplash

Pierzi zborul de legatura
Nimic nu poate fi mai rau decat pierderea zborului de legatura intr-o zi in cu intalniri importante cu partenerii tai de afaceri. Desi greu de prevazut pana in momentul plecarii, din cauza vremii sau din motive tehnice, se intampla ca avionul din destinatia de plecare sa decoleze cu o intarziere suficient de mare incat sa pierzi urmatorul avion catre destinatia finala.
In astfel de cazuri, compania aeriana este obligata sa te reruteze pe urmatorul zbor disponibil catre destinatia ta si, implicit, daca este cazul, sa iti ofere cazare si mesele necesare. Toate detaliile despre cum sa procedezi in aeroportul de tranzit le primesti de la consultantul tau de travel, primul care trebuie contactat in cazul unei urgente.  

Photo by rawpixel on Unsplash

Apare o problema medicala
Pentru fiecare deplasare in strainatate este important sa inchei o asigurare de calatorie care te ajuta sa treci peste o situatie neprevazuta. Fie ca apare o problema de sanatate, fie ca esti implicat într-un accident, o asigurare de calatorie acopera costurile, de altfel mari, pentru spitalizare si/sau interventiile medicale.
Astfel, indiferent care este problema de sanatate care te afecteaza in calatoria ta de afaceri, consultantul tau de travel te va indruma spre clinica medicala potrivita pentru tine.

Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Iti sunt pierdute bagajele de cala
Daca ajungi la destinatie si nu iti gasesti bagajul pe banda, trebuie sa depui o reclamatie la biroul „Lost and Found” din aeroport. Sesizarea poate fi facuta la doua ore dupa ce ar fi trebuit sa ajunga bagajul si trebuie sa contină detalii despre geamantanul tau.
De regula, bagajele sunt gasite in cel mult 48 de ore, iar compania aeriana le va trimite la adresa indicata de pasageri.

Indiferent de situatia aparuta, este important sa iti pastrezi calmul si sa apelezi la consultantul care se ocupa de organizarea calatoriei tale pentru a te ajuta sa rezolvi cu succes orice problema neasteptata apare.