Cinci sfaturi utile pentru a nu te imbolnavi in deplasarile in strainatate

O calatorie de afaceri necesita intotdeauna o pregatire amanuntita, pentru ca planul sa fie pus la punct pana la cele mai mici detalii, pentru a preveni aparitia situatiilor neplacute care pot duce la schimbari de program, dar si pentru a putea identifica rapid solutii in cazul in care, totusi, acestea se intampla. Daca te imbolnavesti in timpul deplasarii, de exemplu, risti sa pierzi intalnirile de afaceri stabilite si intreaga ta calatorie se poate transforma intr-un fiasco. De aceea, este important ca inainte de plecare sa ceri consultantului tau de travel toate informatiile pentru calatoria ta de business si, mai ales, sa tii cont de ele.  

Iata ce trebuie sa faci:

Public Domain Clip Art Image: simple weather symbols

1. Verifica starea vremii la destinatie

Pentru a nu fi luat prin surprindere de vreme, este esential sa ceri prognoza meteo pentru perioada pe care urmeaza sa o petreci la destinatie. Astfel, vei sti daca ai nevoie de umbrela, pelerina de ploaie, incaltaminte care nu se uda, de bocanci pentru zăpada, ori de palarie sau sapca pentru soare. 

Photo by STIL on Unsplash

2. Alege hainele potrivite

Acum ca stii cum este vremea la destinatie, este important sa alegi hainele potrivite atat pentru intalnirile de afaceri, cat si pentru iesirile in oras. Daca pleci in destinatii exotice, unde umiditatea este foarte mare, pune in bagaj haine usoare, lejere, din bumbac, care sa te faca sa te simti confortabil in timpul deplasarii. Si, bineinteles, nu uita palaria si ochelarii care te vor proteja de soare.

Daca la destinatie e iarna, nu uita acasa fularul, manusile, pe langa hainele groase pe care trebuie sa le pui in bagaje: sacouri de vreme rece pentru intalnirile de afaceri, pulovere pentru iesirile in oras.

Photo by rawpixel on Unsplash

3. Pune medicamentele potrivite in bagaje

Daca esti sensibil la schimbarea temperaturilor, este indicat sa iei cu tine medicamentele necesare impotriva racelii. Nu uita nici de pastilele impotriva durerii de cap, pentru stomac, rau de mare. De asemenea, daca mergi in destinatii exotice, pune in bagaj un spray de tantari care te va scapa de griji in calatoria ta de afaceri.

Si, mai important de atat, daca pleci intr-o tara din Africa, America Centrala si de Sud sau Asia, intreaba consultantul tau de travel daca si ce vaccinuri sunt necesare, pentru a evita contactarea unei boli in destinatia in care mergi. 

Photo by Jonathan Chng on Unsplash

4. Evita apa de la robinet

Indiferent unde mergi trebuie sa stii dinainte sau sa intrebi la fata locului daca apa este potabila. Chiar daca eviti, in general, sa bei apa de la robinet, este bine sa stii pentru a nu spala fructe sau legume. Apa de la robinet si implicit cuburile de gheata trebuie evitate, mai ales in tarile exotice, daca nu vrei sa te imbolnavesti sau sa devii alergic. 

Photo by rawpixel on Unsplash

5. Nu pleca fara o asigurare de calatorie

Asigurarea medicala de calatorie este primul lucru la care trebuie sa te gandesti si pe care trebuie sa-l cumperi cand pleci in afara tarii. Asigurarea iti acopera costurile medicale in urma situatiilor neprevazute, urgente si eventualelor incidente sau accidente.

Daca apare o situatie neprevazuta in calatoria ta de afaceri, nu uita sa-ti suni consultantul de travel pentru a-ti oferi informatiile necesare, pentru a te directiona catre spitalul potrivit daca este cazul, si pentru a te ajuta cu orice altceva ai nevoie cand esti la mii de kilometri distanta.

Iti recomandam sa urmezi toate aceste sfaturi, pentru ca deplasarea ta sa decurga asa cum a fost planuita. Indiferent ce situatie apare, nu uita să apelezi la consultantul tau de travel, care te asista, de la distanta, 24 de ore din 24, pe toata durata calatoriei tale.