Termeni si conditii

Acest document se refera la conditiile in care poate fi utilizat site-ul https://business.eximtur.ro de catre Clientii Business (denumiti in continuare Utilizator/Utilizatori) si in cazul acceptarii acestora si folosirii site-ului pentru rezervare de catre Utilizator, reprezinta acordul intre Utilizator si SC EXIMTUR SRL (denumita in continuare EXIMTUR).

Site-ul https://business.eximtur.ro/ este detinut si administrat in Romania de societatea cu capital privat SC EXIMTUR SRL.

Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii (Termeni & Conditii) inainte de a utiliza pagina de internet EXIMTUR BUSINESS (Site).

 

Definitii

Calatorii de afaceri/Business Travel - serviciile de calatorie efectuate de Client in legatura cu activitatea sa comerciala, meseria, afacerea, serviciul sau profesia sa.

Client Business/Client - orice operator economic, entitate privata sau publica, care actioneaza in legatura cu activitatea sa comerciala, meseria, afacerea, serviciul sau profesia sa.

Entitate publica - autoritatea publica, institutia publica, compania/societatea nationala, regia autonoma, societatea comerciala la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar, cu personalitate juridica, care utilizeaza/administreaza fonduri publice si/sau patrimoniu public.

Furnizor de Servicii de Calatorie - se intelege orice persoana fizica sau orice persoana juridica terta (companii de transport, unitati de cazare, firme de rent-a-car, alti furnizori/prestatori de servicii de calatorie etc.), alta decat EXIMTUR, care ofera si/sau presteaza serviciul de calatorie solicitat/rezervat/achizitionat de Client.

Servicii de calatorie reprezinta:

a) transportul de pasageri;

b) cazarea care nu face parte intrinseca din transportul de pasageri şi care este realizata în alt scop decât cel rezidenţial;

c) închirierea de autoturisme, de alte autovehicule, pentru care este necesar un permis de conducere;

d) orice alt serviciu turistic care nu este parte intrinseca a unui serviciu de calatorie în înţelesul lit. a)-c);

 

Site

Site-ul va este oferit de SC EXIMTUR SRL, cu sediul social in Cluj-Napoca, Str. Nichita Stanescu nr. 16, cod postal 400366 si puncte de lucru dedicate activitatii de Business Travel in:

  • EXIMTUR Cluj-Napoca Saguna (Retail + Business Travel / Call Center) CLUJ-NAPOCA 400103, Str. Andrei Saguna nr. 34-36, Tel: 0264 433 569, E-mail: travel@eximtur.ro
  • EXIMTUR Bucuresti Calinescu (Sediu zonal + Business Travel) BUCURESTI 021012, Str. Armand Calinescu nr. 26, Sector 2, Tel: 021 318 40 05, E-mail: bucuresti@eximtur.ro
  • EXIMTUR Timisoara Sediul zonal (Sediu zonal + Business Travel) TIMISOARA 300226, Str. Victor Babes nr. 4, Tel: 0256 201 410, E-mail: timisoara@eximtur.ro
  • EXIMTUR Sibiu (Retail + Business Travel) SIBIU 550159, Str. Nicolae Balcescu nr. 6, Tel: 0269 245 508, E-mail: sibiu@eximtur.ro

Va rugam sa notati ca toata corespondenta privind Serviciul de Relatii cu Clientii va trebui trimisa la punctul de lucru.

 

Acceptarea Termenilor & Conditiilor

Utilizand acest Site sunteti de acord in totalitate cu acesti Termeni & Conditii, fara nici o alta restrictie. Daca nu sunteti de acord cu unul din punctele descrise, nu puteti utiliza acest site in nici un fel. Solicitarea de catre Utilizator prin intermediul Site-ului, adresata consultantilor nostri, de efectuare a rezervarilor/achizitiilor este echivalenta cu acceptarea si asumarea de catre Utilizator, in mod expres si neechivoc, a conditiilor si obligatiilor prevazute in acesti Termeni & Conditii.

In cazul in care Utilizatorul solicita rezervarea/achizitionarea prin intermediul Site-ului a serviciilor de calatorie pentru alte persoane (beneficiari), consideram ca Utilizatorul are acordul acelor persoane (beneficiari) de a actiona in numele lor, in scopul rezervarii/achizitionarii serviciilor de calatorie. Utilizatorul este obligat si singurul responsabil de a aduce la cunostinta acelor persoane (beneficiari) toate informatiile din acesti Termeni & Conditii, cat si in ceea ce priveste serviciile de calatorie rezervate/achizitionate, respectiv de a obtine acordul acelor persoane (beneficiari) in legatura cu acceptarea si asumarea acestor Termeni & Conditii.

 

Serviciile EXIMTUR

EXIMTUR va pune la dispozitie consultantii sai specializati, care va ofera asistenta non-stop, cu posibilitatea de a cauta si verifica disponibilitati pentru diferite servicii de calatorie si de a efectua rezervarea dorita 24H/7.

 

EXIMTUR actioneaza ca si Agent

EXIMTUR actioneaza ca si agent/intermediar pentru terti furnizori cum sunt: transportatori, hoteluri, pensiuni, altii (Furnizori de Servicii de Calatorie).

EXIMTUR nu-si asuma nicio responsabilitate pentru produsele si serviciile de calatorie oferite de Furnizorii de Servicii de Calatorie si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor oferite de Furnizorii de Servicii de Calatorie.

 

Informatiile publicate pe Site

EXIMTUR ofera prin intermediul site-ului informatii cu titlu general, cu scop consultativ. Pentru solicitarea unei oferte, efectuarea unei rezervari/achizitii de servicii de calatorie, va rugam sa luati legatura cu consultantii nostri, fie direct prin formularul de contact din Site, fie telefonic la nr. 0368 803808, fie pe e-mail: business@eximtur.ro, fie prin contactarea punctelor de lucru EXIMTUR dedicate activitatii de Business Travel. Va rugam sa notati ca informatiile publicate pe Site pot fi modificate oricand. EXIMTUR nu garanteaza ca informatia de pe site nu poate avea erori sau lipsuri, dar vom depune tot efortul sa corectam erorile (corectabile) de indata ce ne sunt aduse la cunostinta.

Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare, oferite de consultantii nostri la solicitarea Utilizatorului, au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri sau preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora.

Continutul si fotografiile din cadrul ofertelor transmise de consultantii nostri, prezinta si ilustreaza stilul unitatilor de cazare, caracteristicile generale ale camerelor, imaginile fiind orientative si reprezinta doar efortul nostru de a imbunatatii calitatea informatiilor cu privire la conditiile unitatilor de cazare.

Va avertizam, camera primita de Utilizator in urma rezervarii poate sa nu corespunda in toate cazurile cu fotografia din site.

De asemenea, va informam ca toate unitatile de cazare sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, acolo unde acestea exista, care difera de la o tara la alta si de la un tip de destinatie la altul.

Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori.

 

Conditiile Furnizorilor de Servicii de Calatorie

Orice rezervare efectuata ca urmare a unei solicitari primite din site, va fi considerata drept intentia dvs. de a achizitiona un anumit produs sau serviciu de calatorie de la Furnizorul de Servicii de Calatorie. Daca cererea dvs. va fi acceptata, veti primi un e-mail de confirmare de la EXIMTUR si vor intra in vigoare acesti Termeni & Conditii. Termenii si conditiile Furnizorului de Servicii de Calatorie se vor aplica aditional Termenilor si Conditiilor acestui site.

Termenii Furnizorilor de Servicii de Calatorie pot include prevederi referitoare la diferite proceduri de plata, obligatii, anulari, modificari ale rezervarilor si restituiri de bani (daca este cazul) ori restrictii de alta natura. De asemenea unele unitati de cazare pot colecta diferite taxe locale.

Sunteti direct responsabil pentru respectarea conditiilor impuse de Furnizorul Serviciilor de Calatorie privind timpii de check-in si check-out.

 

Anulari/Modificari

In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului rezervat sau achizitionat (si Furnizorul de Servicii de Calatorie permite acest lucru), este responsabilitatea dvs. de a informa online, in scris sau telefonic EXIMTUR despre intentiile dvs. In anumite cazuri este posibil sa nu puteti anula / modifica anumite servicii de calatorie sau va trebui sa respectati anumite cerinte pentru aceste actiuni. EXIMTUR sau Furnizorul de Servicii de Calatorie accepta toate formele de cereri scrise. EXIMTUR sau Furnizorul de Servicii de Calatorie nu pot anula / modifica serviciul de calatorie inainte de a primi cererea dvs. ferma. Puteti anula rezervarea dvs. prin intermediul site-ului in concordanta cu termenii si conditiile Furnizorului de Servicii de Calatorie.

In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), EXIMTUR isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre Furnizorul de Servicii de Calatorie.

 

Plata

Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate in ofertele personalizate transmise Utilizatorului de catre consultantii nostri si nu ne asumam nici o responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.

In functie de termenii si conditiile impuse de unitatile de cazare, la momentul rezervarii vi se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuata in contul EXIMTUR.

EXIMTUR nu-si asuma nici o obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente servciilor de calatorie comandate.

EXIMTUR sau Furnizorul de Servicii de Calatorie isi rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe (sau comisioane) care pot sa apara la momentul rezervarilor prin cartile de credit. In acest caz veti fi informat despre comisioanele aplicabile. EXIMTUR isi rezerva dreptul de a transfera costurile generate de penalizarile de charge back. Daca rezervarea dvs. este platita cu cartea de credit a unei alte persoane, ne rezervam dreptul de a cere o autorizatie scrisa din partea acelei persoane.

In cazul in care emitentul cartii dvs. de credit o cere, EXIMTUR sau Furnizorul de Servicii de Calatorie isi rezerva dreptul de a trimite biletele, voucher-ele sau alte documente de calatorie la adresa dvs. declarata la momentul emiterii cartii de credit. Informatia eronata despre aceasta adresa se poate reflecta in anularea rezervarii, intarzierea livrarii documentelor de calatorie si poate determina cresterea tarifului confirmat. Va rugam sa va asigurati ca detaliile adresei dvs. de facturare se potrivesc cu cele de pe extrasul dvs. de cont.

In plus, pentru a minimiza efectele incercarii de fraudare a cartii dvs. de credit, inainte de a emite documentele de calatorie, ne rezervam dreptul de a efectua verificari aleatorii, de a cere dovada adresei dvs. si o copie a cartii de credit, precum si un extras de cont recent.

Toate tarifele si taxele pot fluctua datorita modificarii cursului de schimb.

 

Utilizarea Site-ului

EXIMTUR nu este responsabila pentru aptitudinile Utilizatorului de a accesa ori utiliza Site-ul si nici pentru esecurile generate de carenta acestor aptitudini.

EXIMTUR nu garanteaza ca Site-ul nu poate fi afectat de virusi sau alte actiuni care pot genera defectiuni sau alte pierderi.

 

Obligatiile utilizatorului

Sunteti de acord sa respectati urmatoarele obligatii incluzand (fara a se limita):

- responsabilitatea financiara pentru toate tranzactiile efectuate in contul sau numele dvs.

- aveti varsta peste 18 ani si capacitatea legala de initia actiuni juridice.

- garantarea veridicitatii datelor furnizate despre dvs.

- neutilizarea Site-ului in scopuri speculative, a generarii de rezevari false sau frauduloase.

- interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii.

- obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afisa, licentia sau reproduce continutul Site-ului cu exceptia utilizarii in scop personal si necomercial a unei singure copii a informatiei continuta in Site.

 

Responsabilitatea EXIMTUR

EXIMTUR nu este responsabila pentru pierderile indirecte rezultate din prevederile acestor Termeni & Conditii, din utilizarea defectuoasa a Site-ului sau a serviciilor de calatorie rezervate si achizitionate prin solicitarile transmise din Site.

EXIMTUR este responsabila doar pentru pierderile directe a caror valoare nu va depasi tariful total al serviciilor de calatorie achizitionate (exceptand cazurile de deces sau accidentele personale a caror valoare nu are limita).

 

Legaturi catre alte Site-uri

Acest Site poate contine legaturi catre alte pagini web externe si operate de alte parti implicate.

EXIMTUR nu are nici un control sau asociere cu aceste pagini web si nu isi asuma nici o responsabilitate in legatura ca acuratetea, integritatea sau calitatea acestor pagini web ale partior implicate.

Continutul acestor pagini web externe nu reflecta produsele, serviciile sau informatiile furnizate de EXIMTUR. Orice opinii referitoare la continutul acestor pagini web externe vor trebui redirectionate catre administratoriil paginilor in cauza.

 

Forta Majora

EXIMTUR nu este responsabila in cazul petrecerii unor evenimente cauzate de forta majora. Evenimentele majore includ, dar fara a se limita, interventii guvernamentale, razboaie, rapiri, incendii, inundatii, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste sau actiuni industriale care pot afecta EXIMTUR sau furnizorii sai.

 

Modificari asupra Site-ului

EXIMTUR poate oricand modifica design-ul sau continutul Site-ului, inclusiv disponibilitatea furnizorilor serviciilor de calatorie, baza de date, precum si alte caracteristici ale Site-ului.

 

Politica de confidentialitate

Sunteti de acord cu utilizarea informatiilor dvs. personale de catre EXIMTUR sau a afiliatilor si a altor parti implicate, in concordanta cu termenii si in scopul declarat stipulat in Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal a EXIMTUR.

Aceasta politica de prelucrare arata cum EXIMTUR colecteaza si utilizeaza datele personale pe care le furnizati pe website-ul nostru https://business.eximtur.ro/. De asemenea, descrie optiunile pe care le aveti la dispozitie in ceea ce priveste folosirea de catre EXIMTUR a datelor dumneavoastra personale si pasii pe care ii puteti urma pentru a accesa aceste informatii si pentru a solicita ca noi sa le corectam sau sa le stergem. Daca aveti intrebari in legatura cu aceasta politica de prelucrare, va rugam sa ni le adresati prin email sau in scris la adresele mentionate la sectiunea Contact de pe Site. Datele personale colectate sunt utilizate de EXIMTUR exclusiv pentru indeplinirea obligatiilor sale contractuale fata de Clienti, pentru emiterea facturilor, voucherelor, a notificarilor catre unitatile hoteliere, alte agentii de turism organizatoare, ambasade sau companii de asigurare, numai daca serviciile achizitionate de clienti impun acest lucru. EXIMTUR nu divulga altor terte persoane datele personale in alte scopuri decat cele mentionate mai sus.

 

Nota de informare privind protectia datelor personale

Conform cerintelor REGULAMENTULUI (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, EXIMTUR va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre dvs.

Conform REGULAMENTULUI (UE) 2016/679, dvs. beneficiati de dreptul de informare, acces, rectificare, stergere, restrictionare, portabilitate, opozitie, si dreptul de a nu fi supusi unui proces decizional automatizat, respectiv dreptul de a va adresa justitiei.

 

Dezvaluirea informatiilor personale

Vom dezvalui datele dumneavoastra personale unor terte parti asa cum este descris mai sus si in politica de prelucrare. De asemenea, vom dezvalui datele dumneavoastra personale in cazul in care legea ne-o cere sau daca suntem ferm convinsi ca este absolut necesar pentru a respecta legea, a coopera cu autoritatile sau a proteja drepturile juridice ale EXIMTUR.

Mai multe informatii despre politica de prelucrare a datelor cu caracter personal gasiti aici - https://www.eximtur.ro/protectia-datelor-personale

 

Securitate/Politica de securitate

EXIMTUR utilizeaza tehnologie securizata pentru a proteja informatiile dvs. personale si tranzactiile financiare. EXIMTUR se conformeaza procedurilor si standardelor de securitate stipulate in Politica de Securitate a EXIMTUR.

EXIMTUR se preocupa sa ofere o protectie ridicata a datelor personale salvate in sistemele proprii. Va rugam sa fiti constienti totusi ca nici o informatie transmisa via Internet nu este in totalitate sigura. Ar trebui, deci, sa aveti grija atunci cand inregistrati date personale online. Noi luam masuri rezonabile pentru a va asigura securitatea informatiilor din momentul in care le primim. Pagina web https://business.eximtur.ro, la fel ca majoritatea site-urilor web de acest gen, utilizeaza criptarea prin protocolul SSL (https) pentru navigarea obisnuita.

Achizitiile online nu mai sunt de mult o noutate. Daca veti alege sa platiti cu cartea de credit, detaliile cartii dvs. de credit sunt criptate in timpul tranzactiei, determinand o securitate marita.

EXIMTUR utilizeaza protocolul de criptare SSL pentru pagina de confirmare a platii cu cardul, inainte ca aceasta confirmare sa fie trimisa spre procesare catre procesatorul de plati electronice.

EXIMTUR nu primeste si nu stocheaza date legate de cardurile clientilor, acestea fiind trimise exclusiv catre procesatorul de plati electronice prin sistemul 3D Secure.

Site-ul nostru poate include link-uri catre alte web site-uri a caror politica de confidentialitate difera de cea a EXIMTUR. Daca trimiteti date personale catre oricare dintre aceste site-uri, informatiile dumneavoastra cad sub incidenta declaratiei de confidentialitate/securitate a respectivelor site-uri. Declaratia de confidentialitate/securitate a EXIMTUR nu se aplica informatiilor pe care le trimiteti pe acele site-uri. Va incurajam sa cititi cu atentie politica de confidentialitate/securitate a oricarui web site pe care il vizitati.

 

Cookie-urile

Cookie-ul reprezinta un fisier de tip ".txt", oferite browser-ului dumneavostra de un server web, ce poate fi plasat pe hard disk-ul dumneavostra. Majoritatea browser-elor sunt setate sa accepte aceste cookie-uri. Daca nu doriti acest lucru, puteti reseta browser-ul dumneavoastra, sa fiti anuntati de fiecare data cand primiti cate un cookie sau sa refuze acceptarea acestor cookie-uri. Pe langa cookie-urile setate de EXIMTUR, site-ul nostru foloseste serviciile AddThis pentru promovare ce pot seta propriile cookie-uri si serviciile Facebook si Google pentru media sharing si statistici privind accesarea site-ului. Cookie-urile pot fi folosite pentru a compila date referitoare la intelegerea si folosirea serviciilor furnizate, sau a tipului de browser. Este posibil ca aceasta terta parte sa downloadeze cookie-uri in computerul dumneavoastra, care sa-i permita sa stranga date statistice referitoare la contentul personalizat si pentru monitorizarea campaniilor desfasurate de acestia.

EXIMTUR nu poate controla si nici nu poate avea acces la cookie-urile din computerul dumneavoastra, instalate de o terta parte.

Mai multe infromatii despre cookie-uri gasiti aici - https://www.eximtur.ro/cookie.

 

Newslettere

Puteti subscrie la newsletter-ul EXIMTUR, care va va fi trimis catre adresa dvs. de e-mail si va include noutati si oferte speciale precum si alte informatii.

Utilizatorii care s-au abonat la newsletterele trimise de catre EXIMTUR se pot dezabona prin click pe link-ul de dezabonare trimis o data cu mesajul email.

 

Modificari ale Termenilor si Conditiilor

EXIMTUR isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza oricand Termenii si Conditiile referitoare la utilizarea acestui Site, fara notificare prealabila catre Utilizatori. Versiunea actuala a Termenilor si Conditiilor va fi afisata pe Site din data in care modificarile intra in vigoare. Continuarea utilizarii acestui Site dupa publicarea acestor modificari va constitui acceptul dvs. cu privire la aceste modificari.

 

Legea guvernanta

Acesti Termeni si Conditii reprezinta acordul intre Utilizator si EXIMTUR si este guvernat de legile din Romania.

 

Copyright si Marca Inregistrata

Copyright-ul, drepturile de proprietate si continutul Site-ului apartin EXIMTUR. Materialul continut pe Site este proprietatea EXIMTUR sau a afiliatilor sai, exceptand cazul in care sunt recunoscute ca apartinand altor parti implicate.

Numele EXIMTUR precum si celelalte marci, logo-uri sau elemente grafice continute in Site sunt marci inregistrate ale EXIMTUR sau ale afiliatilor sai. Alte nume de companii, produse sau servicii care apar pe Site pot fi marci inregistrate ale respectivilor proprietari.

Nu aveti nici un drept sau licenta de utilizare a acestor marci inregistrate.

Daca considerati ca fotografiile sau textele publicate pe site-ul nostru incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru prin formularul de contact disponibil in Pagina de Contact, mentionand pagina si continutul care contravin legii. EXIMTUR utilizeaza materiale promotionale puse la dispozitie de terti si nu poate controla sau verifica originea acestora. EXIMTUR va retrage imediat din site-urile sale orice material ilegal si va informa partea vatamata despre acest lucru.

 

Probleme sau intrebari

Orice probleme legate de site-ul nostru vor fi luate in serios si vom incerca sa le rezolvam in timp util. Pentru orice alte intrebari legate de politica noastra de securitate a datelor, sau daca aveti probleme sau reclamatii, va rugam sa ne contactati.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa noastra specificata in pagina de Contact sau puteti trimite cererea prin intermediul mesageriei electronice la adresa reclamatii@eximtur.ro